طراحی دکوراسیون مطب ارتوپد با توجه به شرایط جسمانی ای که بیماران و مراجعه کنندگان این مطب ها دارند، اغلب با مشکلات حرکتی و درد های مزمن دست و پنجه نرم میکنند. به همین دلیل طراحی دکوراسیون مطب تنها به زیبایی آن ختم نمی شود.
بلکه ایجاد فضایی با دسترسی بالا از اصلی ترین معیار ها و هدف هر پزشک برای طراحی دکوراسیون مطب ارتوپد می باشد.
نیاز بیماران و سهولت پزشک الزاماتی هستند که پیش از طراحی در نظر گرفته میشود. رفت آمد راحت معلولین در میان طبقات و اتاق ها، ساختن فضایی بدون پله معمولا از چالش های مهم طراحی دکوراسیون این مطب ها میباشد.
1- چرا نحوه طراحی دکوراسیون مطب ارتوپد اهمیت دارد ؟
معمولا یکی از مهم ترین نگرانی یک بیمار پیش از مراجعه نحوه دسترسی به مطب پزشک میباشد، در صورتی که بیمار توسط وسیله کمکی مانند ویلچر در رفت آمد باشد ، وجود پله قطعا برای بیمار آزار دهنده خواهد بود. در صورتی که دسترسی بسیار سختی به مطب پزشک داشته باشد قطعا مجدد به آنجا مراجعه نخواهد کرد. سطوح شیب دار از مهم ترین ویژگی مطب استاندارد می باشد که در طراحی دکوراسیون آن رعایت میشود.
اولین چیزی که هر بیمار بعد از ورود به مطب خواهد دید ، نحوه طراحی دکوراسیون محیط مطب میباشد. با ورود به مطب و دیدن یک طراحی استاندارد و اصولی موجب کسب اطمینان و ایجاد ارامش در میان بیماران خواهد شد . علاوه بر آن داشتن فضایی هوشمند در مطب به پزشک کمک میکند با تمرکز بالاتر و بدون درسر در محیطی منظم مشغول به فعالیت باشد.
تصور کنید وارد یک مطبی میشوید که بیماران با عصا و ویلچر توسط تجهیزاتی که به درستی در مطب قرار گرفته به راحتی جابجا شوند، درعین حال که یک تجربه خوب از مراجعه به مطب خواهد شد، خود پزشک نیز بدون ایجاد مشکلی در مطب به فعالیت خود ادامه می دهد.
1- نکات طراحی دکوراسیون داخلی مطب ارتوپد چیست؟
یکی از مهم ترین چالش های طراحی مطب ارتوپد سطوح شیب دار است، به دلیل اینکه معمولا مراجعه کنندگان و بیماران دارای شرایط خاص جسمانی هستند و ممکن است با ویلچر و یا عصا رفت آمد داشته باشند. از همین رو با در نظر گرفتن شرایط مراجعه کنندگان، برای اینکه فضایی استاندارد و ایدآلی ایجاد کنیم، محیط مطب بهتر است کاملا مناسب برای رفت آمد ویلچر باشد. این به این معنا است که در طراحی دکوراسیون مطب ارتوپدی یکی از آیتم هایی که باید آن را رعایت کنیم ، ایجاد سطوح شیب دار بجای پله در ساختمان می باشد.
فضای ورود و پذیرش
ایجاد فضاهایی با سطح شیب دار، جهت سهولت در رفت آمد .
وجود فضای کافی برای بیماران کم توان یا دارای وسایل کمکی
استفاده از نورپردازی مناسب
نصب کف پوش مناسب در سالن
استفاده از میز پذیرش با ارتفاع مناسب
اتاق انتظار
مهم ترین نکاتی که در این سمت باید دقت داشت ،جنس صندلی ها ، نحوه چیدمان آنها با رعایت فاصله مناسب می باشد. با وجود بیمارانی که ممکن است به همراه ویلچر وارد مطب شوند، داشتن قسمتی برای انتظار با ویلچر بدون آنکه اختلالی در رفت آمد دیگران ایجاد نکند، بسیار اهمیت دارد.
اتاق معاینه و درمان
این اتاق که از اسم آن واضح است ، فضایی برای درمان است. در این اتاق محیط باید علاوه بر داشتن زیبایی کاربرد و دسترسی بالا به تجهیزات داشت. دسترسی بالا به این منظور است که تمام تجهیزات قابلیت قرار گیری در کمد های طراحی شد را داشته باشد.رعایت ارگونومی محیط برای راحتی بیمار و پزشک و همین طور نصب متریال بهداشتی جهت شستشو و استفاده از کف پوش مناسب و بهداشتی برای رفت آمد ، از دیگر آیتم های مهم در طرحی این اتاق میباشد.
سرویس بهداشتی
طراحی سرویس بهداشتی در مطب ارتوپد با دیگر مطب ها در برخی از سمت های آن تفاوت هایی دارد، قسمت ورودی به سرویس بهداشتی باید به صورتی باشد که فضای کافی برای رفت آمد با وسایل کمکی مانند ویلچر را داشته باشد. و همین طور در آن دستگیره های کمکی برای افراد کم توان و کفپوش ضد لغزش جهت جلوگیری از سر خوردن افراد نصب کرد. مواردی که نام برد شد از ویژگی سرویس بهداشتی مناسب برای بیماران و کم توان یا سالمندان میباشد.
اتاق استراحت پزشک
این قسمت یک فضای کاملا جدا برای زمان استراحت کادر درمان و دکتر است، در این ناحیه هیچ مراجعه کننده ای وارد نخواهد شد از همین رو اتاق کاملا با توجه به نیاز و سلیقه پزشک طراحی و اجرا میشود.
سبک طراحی دکوراسیون داخلی مطب ارتوپد
معمولا مطب های ارتوپد به دلیل تردد بهتر بیماران در طبقه هم کف قرار دارد. از همین رو ممکن است در طبقه همکف فضا از نور کافی بهره مند نباشد. در کنار انتخاب یک سبک اصولی استفاده از متریال های طبییعی با رنگ بندی متناسب با آن را باید پیاده سازی کرد. نور خورشید که توسط پنجره به داخل تابیده میشود ، تا حد زیادی فضای آرامش دهنده و دلنشین ایجاد میکند. در صورتی که فضا از نور طبیعی زیادی بهره مند نباشد، متریال های طبیعی مانند چوب و گرین وال کمک میکنند تا فضایی دلنشین داشته باشید.
معمولا طراحی و اجرای مطب ارتوپدی به سبک مدرن در کنار ترکیب رنگی و متریال های مناسب در فضای مطب ، مرجعه کنندگان بعد از ورود حس اطمینان و آرامش در آنها پدید خواهد آمد.
چگونه مطب شما متمایز با دیگر مطب ها باشد؟
متریال و ترکیب رنگی یک مطب با طراحی استاندارد نه تنها بیماران را راضی میکند، بلکه نشاندهنده توجه و دقت شما به جزئیات است. در گروه معماری پاکاد، ما به طراحی دکوراسیون مطب به عنوان یک پروژه منحصربهفرد نگاه میکنیم. هر مطب داستان خود را دارد و ما تلاش میکنیم این داستان را در طراحی فضا بازتاب دهیم.
اگر به دنبال ایجاد فضایی هستید که علاوه بر کاربردی بودن، حرفهای و دلپذیر باشد، مشاوران ما آمادهاند تا به شما کمک کنند. از برداشت پلان و مشاوره و طراحی اولیه به صورت رایگان با شما همراه خواهیم بود.